Gyakran Ismételt Kérdések

   1. MINDIG ÚJRA ÉS ÚJRA MEG KELL VÁSÁROLNOM A FÜLDUGÓT?
    Nem. Egyszer megvásárolod a kiszemelt füldugót, majd szükség szerint csak a szivacsokat kell lecserélni, melyek külön megrendelhetők – amennyiben még elérhetőek, vagy az adott típusnál cserélhetőek!
   2. MEGRENDELÉS UTÁN MENNYI IDŐ MÚLVA KAPOM MEG A FÜLDUGÓT?
    Átlagosan 2 és 6 munkanap között várható a kiszállítás a megrendeléstől számítva.
   3. HOGYAN MŰKÖDNEK AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A SLEEEP® SZUNDI FÜLDUGÓK?
    Az ISOLATE® , ISOLATE® MiNi izoláló füldugók és a SLEEEP® Szundi füldugók blokkolják a hangokat, meggátolva, hogy a hallójárataidba bekerüljenek, így nem zavarják a dobhártyádat.
    A a természetes csontvezetéses hallás miatt még hallani fogsz – a fejedben levő csontjaid berezegnek a közeledben levő hangforrásoktól és az apró szőrszálak, mélyen a füleidben mozognak. Ennek eredményeképpen hallasz, de sokkal halkabban.
    A csontvezetéses hallás mindig működik – ez az egyik oka annak, hogy hallod a saját hangod.
   4. AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ,  az AZ ISOLATE® MiNi IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK és a SLEEEP® SZUNDI FÜLDUGÓK párban érkeznek?
    Igen, az Izoláló füldugók, a MiNi Izoláló füldugók és a Szundi füldugók párban érkeznek. Azaz egy csomag tartalmazza mindkét fülhöz tartozó füldugót.
   5. AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK , az ISOLATE® MiNi IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK füldugó szivaccsal érkeznek, vagy külön meg kell rendelnem őket?
    Amikor megkapod az ISOLATE® Izoláló füldugódat, kapsz hozzá egy pár kicsi, közepes és nagy EARFOAMS® füldugó szivacsot.
    Az ISOLATE® MiNi Izoláló füldugóhoz egy pár extra kicsi, kicsi és közepes EARFOAMS® füldugó szivacs érkezik.
    Ha megkaptad őket ,határozd meg, hogy melyik méret illeszkedik a füleidbe a legjobban. Kezd el használni őket, míg el nem használódnak.
    Döntő fontosságú, hogy a füldugó szivacsot helyesen tedd fel az ISOLATE® Izoláló füldugóra /  ISOLATE® MiNi Izoláló füldugóra, valamint az is, hogy pontosan illeszkedjenek a füleidbe.
   6. HOGYAN TARTHATOM A FÜLDUGÓIMAT BIZTONSÁGBAN?
    Vásárolhatsz Flare Füldugó Kapszulát és Flare Keményfedelű hordozót is. Kérlek, hogy nézz körül a „Füldugó kellékek” menüpontban.
   7. HOGYAN TISZTÍTSUK AZ EARFOAMS® FÜLDUGÓ SZIVACSOKAT?
    Az EARFOAMS®  fülszivacsokat úgy tisztítsd, hogy enyhén nedves ronggyal finoman dörzsöld őket. Ne áztasd vízben, illetve ne öblítsd vízben a füldugó szivacsokat. Ne használj alkoholt a tisztításukhoz, mert szétmállasztják az anyagukat.
   8. TUDTOK OLYAN ZSINÓRT AJÁNLANI, MELLYEL ÖSSZE LEHET KÖTNI A KÉT ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓT?
    Igen, az Izoláló füldugó Zsinór erre való. Emellett  kapszulákat és hordozókat is árulunk, hogy a Flare füldugóidat bennük tárold és biztonságban tartsd őket.
    Kérlek, hogy nézd meg őket a Füldugó kellékek menüpont alatt, a honlapunkon.
   9. HOGY ILLESSZEM BE AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓKAT ÉS A SLEEEP® SZUNDI FÜLDUGÓKAT  A FÜLEIMBE?
    Drámai különbség van aközött, hogy az ISOLATE® Izoláló füldugókat, vagy a SLEEEP® Szundi füldugókat helyesen, vagy helytelenül illeszted be a füleidbe.
    Kiemelten fontos, hogy az EARFOAMS® füldugó szivacsok helyesen illeszkedjenek az ISOLATE® és SLEEEP® füldugókba és hogy ezek jól illeszkedjenek a füleidbe.
    Kérlek, hogy nézd meg a 22. pontot, mely az instrukciókat tartalmazza.
   10. RENDELKEZNEK TANÚSÍTVÁNNYAL AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK?
    Az ISOLATE® és ISOLATE® MiNi Izoláló füldugókat alaposan letesztelték és CE tanusítvánnyal rendelkeznek erre a specifikációra: BS EN 352-2-2002 –SNR35 (Aluminium) SNR36 (PRO Titanium). A CE tanúsítvány jelzi, hogy a termékek betartják az aktuális EU irányelveket az egészség, biztonság és környezetvédelemmel kapcsolatban.
   11. MENNYI ZAJT CSÖKKENTENEK AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK?
    Nézd meg kérlek az alábbi táblázatokat, melyek a zaj csökkentés részleteit tartalmazzák.
    A felső tábla az alumínium, az alsó táblázat a titánium izoláló füldugó adatait mutatják:
    ISOLATE® earplugs Attenuation data
    Az SNR jelentése: Jel-zaj viszony, (Egyszerűsített Zajszint Csökkenés) angol kifejezéssel Signal-to-noise ratio (rövidítésekben SNR vagy S/N) a hasznos és a zavaró jel (zaj) aránya dB-ben kifejezve. Néhány füldugónál ezt az arányszámot adják meg a csillapítás helyett. Bővebben cikkünkben olvashatsz: Mennyire hangos a túl hangos?
   12. AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ALKALMASAK  A MOTOROSOKNAK?
    Azok a motorosok, akik ISOLATE® Izoláló füldugót viseltek motorozás közben, arról számoltak be, hogy jóval kevésbé hallották  a szél süvítését, a motor zaját és egyéb zajokat, de még hallották a sisak intercom hangjait.
   13. AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ALKALMASAK FEGYVERES HASZNÁLAT KÖZBEN?
    Igen. Sok ügyfelünk van, akik az ISOLATE® Izoláló füldugót használják lőfegyver használata közben, legyen szó vadászatról, vagy céllövésről.
   14. JÓK A HORKOLÁS ELLEN AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK?
    Az ISOLATE® Izoláló füldugók és a SLEEEP® Szundi füldugók nagyon hatékonyak a horkolás kellemetlen hangjának a blokkolásában.
    Allen Davey, az Angol Horkolás & Alvásközi légzésszünet Egyesület (BSSAA) vezérigazgatója „Bámulatosnak” (Awesome) jellemezte az ISOLATE® Izoláló füldugót.
    A BSSAA-t annyira lenyűgözte ez a termék, hogy úgy döntöttek, hogy árulni fogják az oldalukon: http://www.britishsnoring.co.uk/shop/isolate_ear_plugs.php
   15. JÓL TOMPÍTJÁK AZ IRODAI ZAJOKAT AZ ISOLATE® ÉS ISOLATE® MINI IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK?
    Az ISOLATE® zoláló füldugók és az ISOLATE® MiNi zoláló füldugók kifejezetten hasznosak az irodai zajok csökkentésében. Még hallani fogod a hangokat – a csontvezetéses hallás miatt – ámbár egy nagyon halk szinten.
    A csontvezetéses hallás mindig működik – csak normál esetben (ha nem használsz füldugót), a dobhártyáid által közvetített hangok elnyomják a csontvezetéses hallás hangjait.
   16. MI A KÜLÖNBSÉG AZ ISOLATE® / ISOLATE® MINI IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A  SLEEEP® SZUNDI FÜLDUGÓK KÖZÖTT?
    Háromféle füldugó modellünk van: a normál ISOLATE®, az ISOLATE® MiNi és a SLEEEP®.
    Mindhárom füldugó elérhető Titánból és Alumíniumból.A standard  ISOLATE® Izoláló füldugó szár átmérője 4 mm és egy pár kicsi, közepes és nagy EARFOAMS® füldugó szivacs jár hozzá.
    Az ISOLATE® MiNi Izoláló füldugó és  Snoozers® Szundi füldugó szár átmérője 2.5 mm.
    Az ISOLATE® MiNi Izoláló füldugóhoz egy pár extra kicsi, kicsi és közepes EARFOAMS® füldugó szivacs tartozik.A Snoozers® Szundi füldugó tartozéka pedig két pár extra kicsi, kicsi és közepes EARFOAMS® füldugó szivacs.A füldugó szivacs méretek itt találhatók:A titán sűrűbb fém, mint az alumínium, ezért jobban csillapítja a zajokat. Az ISOLATE® PRO Titán Izoláló füldugó elérhető természetes és tükrösre polírozott változatban. Az ISOLATE® Alumínium Izoláló füldugó többféle színben kapható.Akik a füldugót csak alvásra szeretnék használni, a SLEEEP® Szundi füldugó jobb választás lehet. Őket kifejezetten az alvás segítésére tervezték.
    Mindkét végük  a legújabban kifejlesztett nagyon puha EARFOAMS® memóriaszivaccsal borított. Ezek a füldugó szivacsok nemcsak sokkal ellenállóbbak és tartósabbak, de sokkal kényelmesebb velük aludni – különösen azok számára, akik az oldalukon szeretnek aludni.Akik  hangos zene, vagy egyéb hangos zajok ellen szeretnének füldugót, javasoljuk az ISOLATE® PRO Titán Izoláló füldugót és az ISOLATE® MiNi PRO Titán Izoláló füldugót, mert ezek biztosítják a legmagasabb szintű zajtompítást (különösen az alacsony frekvenciákon) és a legegyenletesebb válasz frekvenciát.Mindazonáltal sok ügyfelünk az ISOLATE® Izoláló füldugókat használja alváshoz. Hatalmas különbség van aközött, hogy az ISOLATE® Izoláló füldugókat, vagy a SLEEEP® Szundi füldugókat helyesen, vagy helytelenül illeszted be a füleidbe.Kiemelten fontos, hogy az EARFOAMS® füldugó szivacsok helyesen illeszkedjenek az ISOLATE® és SLEEEP® füldugókba és hogy ezek jól illeszkedjenek a füleidbe. Kérlek, hogy nézd meg a 22. pontot, mely az instrukciókat tartalmazza
   17. SEGÍTENEK FÜLCSENGÉSBEN SZENDVEDŐKNEK AZ ISOLATE®  IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A  Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK?
    Legjobb tudomásunk szerint nincs gyógymód a fülcsengésre. Az ISOLATE® Izoláló füldugók és a Snoozers® Szundi füldugók meggátolják a kárt okozó hangokat, hogy a fülcsatornába jussanak és így megakadályozzák a fülcsengés állapotának a romlását.
   18. JÓK A GYEREKEKNEK AZ ISOLATES® FÜLDUGÓK?
    Habár néhány szülő visszajelezte felénk, hogy az ISOLATE® izoláló füldugók nagyon hatékonyan működnek olyan gyerekekkel, akik érzékenyek a hangos és hirtelen hangokra, fontos közölnünk, hogy az ISOLATE® Izoláló füldugók, ISOLATE® MiNi Izoláló füldugók és a Snoozers® Szundi füldugók csak felnőtteken voltak letesztelve. Kérünk, hogy konzultálj egy szakorvossal, mielőtt a gyerekednek megengednéd a használatát.
   19. JOBBAK AZ ISOLATE®  IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A  SLEEEP® SZUNDI FÜLDUGÓK, MINT A TÖBBI FÜLDUGÓ?
    Az ISOLATE® Izoláló füldugók, ISOLATE® MiNi Izoláló füldugók és a SLEEEP® Szundi füldugók kiválóbbak a szilikon, műanyag és szivacs füldugóknál, mert sokkal magasabb szinten tompítják a zajokat és sokkal egyenletesebben teszik ezt a teljes hang spektrumban.
   20. ALLERGIA
    Ha allergiás vagy a titánra, vagy alumíniumra, akkor van egy esély, hogy a szervezeted reagálni fog ezekre a fémekre, ha használod a terméket.
    A színezett bevonat (a megfelelő füldugóknál) egy oxidos védőréteg, mely elektrolitikus úton készül. NINCS nikkel a füldugóinkban. Az EARFOAMS® füldugóink memória szivacsból készültek.
   21. FÜGGETLEN KRITIKÁK ÉS ELISMERÉSEK
    Headfonics Review
    HiFi Pig Review
    Music Tutsplus Review
    British Snoring & Sleep Apnoea Association
   22. ÖSSZEILLESZTÉSI ÚTMUTATÓ


   23. SLEEEP BEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ
Beillesztési útmutató
1. A behelyzés előtt helyezzük a szivacsokat a szárra. A szivacs a helyére pattan
2. Nem szabad résnek lennie a szár „pöcökje” és a szivacs között -> azaz ameddig csak lehet, addig kell ráhúzni.
3. Csípje és tekerje meg a szivacs végét, hogy könnyebb legyen behelyezni a fülbe.
4. Húzza a fül tetejét felfelé és hátrafelé, hogy megnyissa a hallójáratot. Ezután biztonságosan és óvatosan helyezze be a fülébe.
5. Az eltávolításhoz húzza felfelé a fül tetejét. Ezután csavarja és óvatosan húzza ki a füléből.
Videó lejátszása

24. CALMER – MILYEN MÉRETRE VAN SZÜKSÉGEM?
Ha nem tudja, hogy milyen méretű hallójárata van, akkor mindig a Calmer® standard méretét ajánljuk. A legtöbb ember úgy találja, hogy ezek remekül illeszkednek.
Ha tudja, hogy kisebbek a hallójáratai (esetleg kis fülhallgatóvégeket használ, vagy a habszivacsdugók kiugranak a füléből), akkor válassza a Calmer® Mini-t.