1. MINDIG ÚJRA ÉS ÚJRA MEG KELL VÁSÁROLNOM A FÜLDUGÓT?
    Nem. Füldugóink egy életre szólnak! Egyszer megvásárolod a kiszemelt füldugót, majd szükség szerint csak a szivacsokat kell lecserélni, melyek külön megrendelhetők.
    Ezért érdemes elgondolkozni a magasabb kategóriás füldugók megvásárlásán, mert nem egy-két évre vesszük meg, hanem egy életre.
   2. MEGRENDELÉS UTÁN MENNYI IDŐ MÚLVA KAPOM MEG A FÜLDUGÓT?
    Átlagosan 2 és 6 munkanap között várható a kiszállítás a megrendeléstől számítva.
   3. HOGYAN MŰKÖDNEK AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK?
    Az ISOLATE® , ISOLATE® MiNi izoláló füldugók és a Snoozers® Szundi füldugók blokkolják a hangokat, meggátolva, hogy a hallójárataidba bekerüljenek, így nem zavarják a dobhártyádat.
    A a természetes csontvezetéses hallás miatt még hallani fogsz – a fejedben levő csontjaid berezegnek a közeledben levő hangforrásoktól és az apró szőrszálak, mélyen a füleidben mozognak. Ennek eredményeképpen hallasz, de sokkal halkabban.
    A csontvezetéses hallás mindig működik – ez az egyik oka annak, hogy hallod a saját hangod.
   4. AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ,  az AZ ISOLATE® MiNi IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK és a Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK párban érkeznek?
    Igen, az Izoláló füldugók, a MiNi Izoláló füldugók és a Szundi füldugók párban érkeznek.
   5. AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ,  az AZ ISOLATE® MiNi IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK és a Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK füldugó szivaccsal érkeznek, vagy külön meg kell rendelnem őket?
    Amikor megkapod az ISOLATE® Izoláló füldugódat, vagy a dat, kapsz hozzá egy pár kicsi, közepes és nagy EARFOAMS® füldugó szivacsot.
    Az ISOLATE® MiNi Izoláló füldugóhoz egy pár extra kicsi, kicsi és közepes EARFOAMS® füldugó szivacs érkezik.
    A Snoozers® Szundi füldugó tartozéka pedig két pár extra kicsi, kicsi és közepes EARFOAMS® füldugó szivacs.Ha megkaptad őket ,határozd meg, hogy melyik méret illeszkedik a füleidbe a legjobban. Kezd el használni őket, míg el nem használódnak.
    Döntő fontosságú, hogy a füldugó szivacsot helyesen tedd fel az ISOLATE® Izoláló füldugóra /  ISOLATE® MiNi Izoláló füldugóra és a Snoozers® Szundi füldugóra , valamint az is, hogy pontosan illeszkedjenek a füleidbe.
   6. HOGYAN TARTHATOM A FÜLDUGÓIMAT BIZTONSÁGBAN?
    Flare füldugó tasakot adunk minden füldugóhoz. Emellett vásárolhatsz Flare Füldugó Kapszulát és Flare Keményfedelű hordozót is. Kérlek, hogy nézz körül a “Füldugó kellékek” menüpontban.
   7. MEDDIG TARTANAK AZ EARFOAMS® FÜLDUGÓ SZIVACSOK?
    Az ISOLATE® EARFOAMS® izoláló füldugó szivacsok általában 6-8 hétig tartanak ki, a Snoozers® EARFOAMS® Szundi füldugó szivacsok pedig 2-3 hónapig használhatók. Természetesen a fokozott igénybevétel csökkenti a füldugó szivacs élettartamát.
    Tisztításukhoz azt javasoljuk, hogy finoman dörzsöld a füldugó szivacsokat enyhén nedves tiszta ronggyal. Ne használj alkoholt a tisztításukhoz!
   8. HOGYAN TISZTÍTSUK AZ EARFOAMS® FÜLDUGÓ SZIVACSOKAT?
    Az EARFOAMS®  fülszivacsokat úgy tisztítsd, hogy enyhén nedves ronggyal finoman dörzsölt őket. Ne áztasd vízben, illetve ne öblítsd vízben a füldugó szivacsokat. Ne használj alkoholt a tisztításukhoz, mert szétmállasztják az anyagukat.
   9. TUDTOK OLYAN ZSINÓRT AJÁNLANI, MELLYEL ÖSSZE LEHET KÖTNI A KÉT ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓT?
    Igen, az Izoláló füldugó Zsinór erre való. Emellett  kapszulákat és hordozókat is árulunk, hogy a Flare füldugóidat bennük tárold és biztonságban tartsd őket.
    Kérlek, hogy nézd meg őket a Füldugó kellékek menüpont alatt, a honlapunkon.
   10. HOGY ILLESSZEM BE AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓKAT ÉS A Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓKAT  A FÜLEIMBE?
    Drámai különbség van aközött, hogy az ISOLATE® Izoláló füldugókat, vagy a Snoozers® Szundi füldugókat helyesen, vagy helytelenül illeszted be a füleidbe.
    Kiemelten fontos, hogy az EARFOAMS® füldugó szivacsok helyesen illeszkedjenek az ISOLATE® és Snoozers® füldugókba és hogy ezek jól illeszkedjenek a füleidbe.
    Kérlek, hogy nézd meg a 20 pontot, mely az instrukciókat tartalmazza.
   11. RENDELKEZNEK TANÚSÍTVÁNNYAL AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK?
    Az ISOLATE® és ISOLATE® MiNi Izoláló füldugókat alaposan letesztelték és CE tanusítvánnyal rendelkeznek erre a specifikációra: BS EN 352-2-2002 –SNR35 (Aluminium) SNR36 (PRO Titanium). A CE tanúsítvány jelzi, hogy a termékek betartják az aktuális EU irányelveket az egészség, biztonság és környezetvédelemmel kapcsolatban.
   12. MENNYI ZAJT CSÖKKENTENEK AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK?
    Nézd meg kérlek az alábbi táblázatokat, melyek a zaj csökkentés részleteit tartalmazzák.
    A felső tábla az alumínium, az alsó táblázat a titánium izoláló füldugó adatait mutatják:
    ISOLATE® earplugs Attenuation data
    Az SNR jelentése: Jel-zaj viszony, (Egyszerűsített Zajszint Csökkenés) angol kifejezéssel Signal-to-noise ratio (rövidítésekben SNR vagy S/N) a hasznos és a zavaró jel (zaj) aránya dB-ben kifejezve. Néhány füldugónál ezt az arányszámot adják meg a csillapítás helyett.
   13. AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ALKALMASAK  A MOTOROSOKNAK?
    Azok a motorosok, akik ISOLATE® Izoláló füldugót viseltek motorozás közben, arról számoltak be, hogy jóval kevésbé hallották  a szél süvítését, a motor zaját és egyéb zajokat, de még hallották a sisak intercom hangjait.
   14. AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ALKALMASAK FEGYVERES HASZNÁLAT KÖZBEN?
    Igen. Sok ügyfelünk van, akik az ISOLATE® Izoláló füldugót használják lőfegyver használata közben, legyen szó vadászatról, vagy céllövésről.
   15. JÓK A HORKOLÁS ELLEN AZ ISOLATE® IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK?
    Az ISOLATE® Izoláló füldugók és a Snoozers® Szundi füldugók nagyon hatékonyak a horkolás kellemetlen hangjának a blokkolásában.
    Allen Davey, az Angol Horkolás & Alvásközi légzésszünet Egyesület (BSSAA) vezérigazgatója “Bámulatosnak” (Awesome) jellemezte az ISOLATE® Izoláló füldugót.
    A BSSAA-t annyira lenyűgözte ez a termék, hogy úgy döntöttek, hogy árulni fogják az oldalukon: http://www.britishsnoring.co.uk/shop/isolate_ear_plugs.php
   16. JÓL TOMPÍTJÁK AZ IRODAI ZAJOKAT AZ ISOLATE® ÉS ISOLATE® MINI IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK?
    Az ISOLATE® zoláló füldugók és az ISOLATE® MiNi zoláló füldugók kifejezetten hasznosak az irodai zajok csökkentésében. Még hallani fogod a hangokat – a csontvezetéses hallás miatt – ámbár egy nagyon halk szinten.
    A csontvezetéses hallás mindig működik – csak normál esetben (ha nem használsz füldugót), a dobhártyáid által közvetített hangok elnyomják a csontvezetéses hallás hangjait.
   17. MI A KÜLÖNBSÉG AZ ISOLATE® / ISOLATE® MINI IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A  Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK KÖZÖTT?
    Háromféle füldugó modellünk van: a normál ISOLATE®, az ISOLATE® MiNi és a Snoozers®.
    Mindhárom füldugó elérhető Titánból és Alumíniumból.A standard  ISOLATE® Izoláló füldugó szár átmérője 4 mm és egy pár kicsi, közepes és nagy EARFOAMS® füldugó szivacs jár hozzá.
    Az ISOLATE® MiNi Izoláló füldugó és  Snoozers® Szundi füldugó szár átmérője 2.5 mm.
    Az ISOLATE® MiNi Izoláló füldugóhoz egy pár extra kicsi, kicsi és közepes EARFOAMS® füldugó szivacs tartozik.A Snoozers® Szundi füldugó tartozéka pedig két pár extra kicsi, kicsi és közepes EARFOAMS® füldugó szivacs.A füldugó szivacs méretek itt találhatók:A titán sűrűbb fém, mint az alumínium, ezért jobban csillapítja a zajokat. Az ISOLATE® PRO Titán Izoláló füldugó elérhető természetes és tükrösre polírozott változatban. Az ISOLATE® Alumínium Izoláló füldugó többféle színben kapható.Akik a füldugót csak alvásra szeretnék használni, a Snoozers® Szundi füldugó jobb választás lehet. Őket kifejezetten az alvás segítésére tervezték.
    Mindkét végük  a legújabban kifejlesztett nagyon puha EARFOAMS® memóriaszivaccsal borított. Ezek a füldugó szivacsok nemcsak sokkal ellenállóbbak és tartósabbak, de sokkal kényelmesebb velük aludni – különösen azok számára, akik az oldalukon szeretnek aludni.Akik  hangos zene, vagy egyéb hangos zajok ellen szeretnének füldugót, javasoljuk az ISOLATE® PRO Titán Izoláló füldugót és az ISOLATE® MiNi PRO Titán Izoláló füldugót, mert ezek biztosítják a legmagasabb szintű zajtompítást (különösen az alacsony frekvenciákon) és a legegyenletesebb válasz frekvenciát.Mindazonáltal sok ügyfelünk az ISOLATE® Izoláló füldugókat használja alváshoz.Hatalmas különbség van aközött, hogy az ISOLATE® Izoláló füldugókat, vagy a Snoozers® Szundi füldugókat helyesen, vagy helytelenül illeszted be a füleidbe.Kiemelten fontos, hogy az EARFOAMS® füldugó szivacsok helyesen illeszkedjenek az ISOLATE® és Snoozers® füldugókba és hogy ezek jól illeszkedjenek a füleidbe. Kérlek, hogy nézd meg a 20 pontot, mely az instrukciókat tartalmazza
   18. SEGÍTENEK FÜLCSENGÉSBEN SZENDVEDŐKNEK AZ ISOLATE®  IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A  Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK?
    Legjobb tudomásunk szerint nincs gyógymód a fülcsengésre. Az ISOLATE® Izoláló füldugók és a Snoozers® Szundi füldugók meggátolják a kárt okozó hangokat, hogy a fülcsatornába jussanak és így megakadályozzák a fülcsengés állapotának a romlását.
   19. JÓK A GYEREKEKNEK AZ ISOLATES® FÜLDUGÓK?
    Habár néhány szülő visszajelezte felénk, hogy az ISOLATE® izoláló füldugók nagyon hatékonyan működnek olyan gyerekekkel, akik érzékenyek a hangos és hirtelen hangokra, fontos közölnünk, hogy az ISOLATE® Izoláló füldugók, ISOLATE® MiNi Izoláló füldugók és a Snoozers® Szundi füldugók csak felnőtteken voltak letesztelve. Kérünk, hogy konzultálj egy szakorvossal, mielőtt a gyerekednek megengednéd a használatát.
   20. JOBBAK AZ ISOLATE®  IZOLÁLÓ FÜLDUGÓK ÉS A  Snoozers® SZUNDI FÜLDUGÓK, MINT A TÖBBI FÜLDUGÓ?
    Az ISOLATE® Izoláló füldugók, ISOLATE® MiNi Izoláló füldugók és a Snoozers® Szundi füldugók  kiválóbbak a szilikon, műanyag és szivacs füldugóknál, mert sokkal magasabb szinten tompítják a zajokat és sokkal egyenletesebben teszik ezt a teljes hang spektrumban.
   21. ALLERGIA
    Ha allergiás vagy a titánra, vagy alumíniumra, akkor van egy esély, hogy a szervezetet reagálni fog ezekre a fémekre, ha használod a terméket.
    A színezett bevonat (a megfelelő füldugóknál) egy oxidos védőréteg, mely elektrolitikus úton készül. NINCS nikkel a füldugóinkban. Az EARFOAMS® füldugóink memória szivacsból készültek. The coloured coating (where applicable) is a protective oxide layer achieved through an electrolytic process in which the metal forms the anode. There is no nickel in our earplugs.
   22. FÜGGETLEN KRITIKÁK ÉS ELISMERÉSEK
    Headfonics Review
    HiFi Pig Review
    Music Tutsplus Review
    British Snoring & Sleep Apnoea Association
   23. ÖSSZEILLESZTÉSI ÚTMUTATÓ