Naomi Roberts, társalapító, Flare Audio és Calmer füldugó felhasználó

Üdv mindenkinek – Naomi vagyok, a Flare Audio társalapítója. Szabadidőmben szeretek hosszú sétákat tenni a tengerparton, zenét hallgatni és koncertekre járni, valamint (ha időm engedi) rajzolni.

Szerettem volna megosztani veletek a hangérzékenységem történetét – nálam ez a Mizofónia.

Mi a mizofónia?

A Misophonia szó az ógörög „hangok gyűlölete” szóból származik, és dióhéjban pontosan erről van szó.

Valójában számomra a dióhéj  törésénél keletkező reccsenés hangja és a mogyoróevés csak néhány példa azokra a zajokra, amelyek az őrületbe tudnak kergetni.

Az én mizofóniám

Nehéz szavakba önteni, hogy mit érzek, amikor nem tudok szabadulni egy olyan hangtól, amit utálok. Nem tudom leírni szavakkal, mennyire idegesítőek számomra ezek a hangok.

Sajnos tudom, hogy az ezekre a hangokra adott reakcióm (és a hangokat adó személy iránti néma reakcióm) szélsőségesnek és igazságtalannak tűnhet, de gyakran nehéz figyelmen kívül hagyni a „bosszúságot”, amit érzek.

Ez, párosulva azzal az társadalmi szabállyal, hogy minden helyzetben udvariasnak kell lennem, nagyon trükkössé teheti a dolgot.

Számomra a legnagyobb stresszt és (merem-e mondani) visszataszítást okozó zajok nagyjából kizárólag az evéssel és az általános szájzajokkal kapcsolatos hangok. Az ezekre a zajokra adott reakcióim erőssége gyakran attól függ, hogy éppen hogyan érzem magam – ha például különösen stresszes napom volt, a reakcióm erősebb lesz, és nehezebb lesz figyelmen kívül hagyni.

Abból, amit olvastam erről kiderült, hogy a mizofóniában szenvedők többségénél gyakran hasonló zajok váltják ki – a visszajelzések, reakciók hevessége azonban személyenként nagyon eltérő lehet.

Ez a bizonyos hangokra való túlérzékenység harc/menekülés reakciót válthat ki. Egyesek el tudják viselni a zajt, miközben kényelmetlenül érzik magukat, míg mások annyira lehangoltnak, szorongónak / dühösnek / érzelmesnek / a fentiek mindegyikének érzik magukat, hogy el kell hagyniuk a környezetet, amelyben vannak, és a lehető leggyorsabban el kell menekülniük a zaj elől.

A Calmer füldugó és a mizofónia

Szerencsés vagyok, mert én a „bosszús, de éppen csak elviselhető” csoportba tartozom, és számomra a legegyszerűbb módja annak, hogy legyőzzem az ilyen zajok okozta stresszt, egyszerűen az, hogy Calmer-t viselek.

Calmer füldugó alváshoz

Már korábban is viseltem Calmer füldugót zajos helyeken, például szupermarketekben, utazásokon, forgalmas üzletekben stb., de csak akkor gondoltam arra, hogy a Calmer füldugót a fülembe dugom, amikor egy különösen zajos étkezésen voltam (gondoljunk csak a rágásra, nem pedig a ropogásra, ami számomra a legzordabb zaj). A megkönnyebbülés azonnali volt. Továbbra is hallottam minden hangot, de az irritáló hatások megszűntek.

Nekem a jobb fülem sokkal érzékenyebb, mint a bal, és a fülemről készült vizsgálatokból tudom, hogy a jobb hallójáratom sokkal szűkebb. Az általunk végzett kutatásokból megtudtuk, hogy a hallójárataink hogyan rezonálnak a hangokra, és hogy ez hogyan befolyásolja, hogy miért hallunk különböző dolgokat.

Calmer füldugó

Az olyan kezelések, mint a CBT (Cognitive Behavioral Therapy – Kognitív Viselkedés Terápia), a meditáció és az odafigyelés mind segíthetnek az érzelmi reakciókkal, amelyek felszínre kerülhetnek, amikor egy zavaró zaj jelentkezik, és ma már sok hasznos weboldal van, amelyek hasznos cikkeket és kutatásokat tartalmaznak az állapotról.

De addig is hálás vagyok, hogy a Calmer füldugó segít nekem nap mint nap megbirkózni ezekkel a hangokkal, és nagyon örülünk, hogy másoknak is segít a közösségünkben.

A Calmer füldugó piacon való megjelenése óta sokan kerestek meg minket, akik úgy találták, hogy a Calmer segített nekik megbirkózni a mizofónia negatív hatásaival. Az alább olvashat néhány visszajelzést:

Néhány vélemény a Calmer füldugó használatával és eredményességével kapcsolatban

Életmódváltó

Miután majdnem 40 évig szenvedtem (amiről most már tudom, hogy mizofónia), már tudok úgy ülni valaki mellett, aki eszik/szipog anélkül, hogy kiborulnék. Azt hittem, hogy csak egy szörnyű ember vagyok, ha évtizedekkel ezelőtt meg lettek volna ezek a füldugók, akkor sok szenvedéstől megkíméltem volna magam (és másokat). Zseniális termék.

Allison

Calmer vásárló

Az én kis csodáim

Megkockáztatom, hogy drámainak hangzik, de azt mondom, hogy ezek a füldugók megváltoztatják az életemet. Szörnyű mizofóniám van, és ezek a csodák eléggé leveszik a feszültséget ahhoz, hogy ne kelljen elhagynom a helységet, amikor mások esznek. Egyfajta harc-vagy-menekülés reakciót indítanak el. Még mindig hallok, de nem leszek dühös és nem akarom letépni az emberek arcát, amikor a fülemben vannak a kis csodáim! Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

HT

Calmer vásárló

Ezek valóban működnek

Mizofóniában szenvedek, és ezek tényleg nagyon jól működnek. Elég szkeptikus voltam, de tényleg segítenek.

Dr. Mark Kelsey

Calmer vásárló

Abszolút fantasztikus!

Szóval hivatásos zenész vagyok. Hangos helyzetekben használom ezeket, és automatikusan elveszik a durva hangokat. Mizofóniám is van, és ezek nagyszerűek a zavaró hangok blokkolására. Jó szívvel ajánlom ezeket!

Simon

Calmer vásárló

Nagyszerű azok számára, akiket könnyen túlstimulál a zaj

A gyermekem terapeutája ajánlotta nekik a Calmer füldugó gyerekverzióját (Calmer Kids), és a vélemények erről a termékről olyan nagyszerűek voltak, hogy úgy döntöttem, hogy nekünk szülőknek is beszerzek egyet! A házastársamnak mizofóniája van (rendkívül ingerült lesz a hangos vagy hirtelen zajoktól és a rágóhangoktól). Én is nehezen hallok tömegben és túlstimulált leszek, hasonlóan a gyerekemhez. Mindannyiunknak nagy hasznára vált a Calmer! Most már mindig magamnál hordom az enyémet (és egy tartalékot a gyerekemnek, ha esetleg elfelejtené a sajátját), amikor kimozdulunk. A gyerekem elkezdte ajánlani a barátainak, akik hasonlóan hangérzékenyek. Tényleg nagyszerűek voltak!

Mel C

Calmer vásárló

Segített a mizofóniámon

Számomra óriási küzdelem volt, hogy nyugodtan vacsorázzak a férjemmel. Ez a termék csodálatos, együtt tudunk ebédelni anélkül, hogy én stresszelnék! Segítenek a zajos estéken is, ha több gyerek van körülöttünk. Kipróbáltam a Calmer Night-ot is, és blokkolta a horkolást, csodálatos!

Babara

Calmer vásárló

Segítség a mizofóniához

Olyanok, mint egy napszemüveg a füledre.
Ha napszemüveget veszel fel, még mindig látsz, de a kemény fényt kiszűri. Ha ezeket a füledbe teszed, akkor is jól fogsz hallani (valószínűleg nem is fogod észrevenni a különbséget, annyira lágy), de a durva zajok kiszűrődnek, és a dolgok iránti érzés sokkal: ZEN!

Bryant

Calmer vásárló