Több jó ok van arra, hogy a világ csak most ébredt rá, hogy a fém a legjobb „füldugó” anyag a füldugók készítéséhez.

Az első és legfontosabb ok először is a tény, hogy a fém a legjobb hangvezető. Elég, ha a triangulum hangszerre gondolunk.
Ennek eredményeképpen feltételezték – hibásan, mint kiderült – hogy a műanyag, szivacs és a szilikon a legmegfelelőbb anyag a legjobb füldugó elkészítéséhez.

Igen, a fenti anyagok mind elnyelik a hangot, de elég gyengék a modern világ állandó alacsony frekvenciájú zajának csökkentésében.
Az ilyen füldugók bizonyos mennyiségű hangot kiszűrnek, de mégis kitesznek Téged a szubszonikus nyomásnak és csak félmunkát végeznek.

Adj némi „sűrűséget” a fejedhez 🙂

Ahhoz, hogy kizárjuk azokat a hangokat, melyet egy hagyományos füldugó is elnyel PLUSZ az irritáló alacsony frekvenciájú hangokat,  sűrűbb anyagot kell választani: fémet.

A fém elég sűrű ahhoz, hogy blokkolja a füledbe jutó zajok tág frekvenciáját, beleértve a hangos, mély, rezonáló hangokat és az alacsony rezgésű hanghullámokat.

Lehet, hogy most azon gondolkodsz, hogy a zajok miért nem egyszerűen áthaladnak a fémen és a füleidben rezonálnak. Nos, a fém csak akkor vezet abba az irányba, ha direkt kapcsolatban van azzal, amihez vezet. Ha elszigeteled a fémet a fültől egy puha habszivaccsal, akkor két dolgot is élvezhetsz egyszerre: egy olyan füldugót, mely ugyanolyan kényelmes, mint amilyen hatékony.

Ez azt jelenti, hogy a fém alapú füldugók teljes csöndet produkálnak?

Nem, nem teljes csöndet, az félrevezető és nyugtalanító lehet. Míg a fém alapú füldugókat használjuk, melyek hatékonyan végzik a dolgukat  – a testünk többi része a csontokon keresztül hangokat fog átvezetni a belső füleidbe, de sokkal halkabban, elviselhetőbben és javított tisztaságban.

Mely fém a legjobb anyag a füldugókhoz?

A titán még az alumíniumnál is sűrűbb ezért még hatékonyabb a zaj csillapítására. A Flare Audio a SLEEEP PRO Titanium-dual szundi füldugót készítette ebből.

 

Készen „állnak” a füleid hogy profitáljanak a fém füldugók használatóból? Nézz körbe akínálatunkban ITT.

legjobb füldugó