Mi az a Calmer füldugó?

A Calmer füldugó egy olyan, a fülben viselt, életet megváltoztató termék, amely finoman csökkenti a hallásérzékenységet anélkül, hogy blokkolna bármilyen hangot, vagy elszigeteltséget okozna.

A Calmer füldugó többféle méretben és kivitelben kaphatók:

Calmer: Az eredeti Calmer, amelyet az ügyfelek 90%-a visel.

Calmer® Mini: Ugyanaz a nagyszerű technológia, de a nagyon kicsi hallójáratokkal rendelkezők számára.

Calmer® Pro: A legfejlettebb Calmer a kínálatban. Puha szilikonburkolatot kombinál egy űrkutatási alumínium hullámvezetővel.

Calmer Secure: Rugalmas zsinórra erősített Calmer. Standard és Mini változatban kapható.

Calmer Night: Lágyabb szilikonból készült, mint a standard Calmer, különösen a pihentető éjszakai alváshoz való viseléshez. Csökkenti az éjszakai kiváltó zajokra adott stresszreakciót.

Calmer Kids és Calmer Kids Secure: Kifejezetten kisebb fülekhez készült gyerekbarát változatunk. Ugyanaz a méret, mint a Calmer Mini, de még puhább szilikonból készült.

CALMER FÜLDUGÓK

 

Calmer füldugó
Calmer füldugó változatok

 

Hogyan működik a Calmer füldugó?

A Calmer® a fül belső formájának megváltoztatásával működik. Üregesek, így nem blokkolják a hangerőt, mint a többi füldugó. Egyszerűen csak kevésbé zavaróvá és sokkal kezelhetőbbé teszik a kiváltó hangokat. Ráadásul mivel üregesek, a saját hangja nem hangzik furcsán, amikor viseli őket.

Hogyan működik a Calmer füldugó

 

Mik azok a kiváltó hangok?

A nyugodtabb „tisztább” hang a 2-5 kHz közötti frekvenciák torzításának csökkentésével, ahol a legirritálóbb zajok találhatók.

Olyan zajok, mint: Evőhangok, szájhangok, evőeszközök, ketyegés, kopogás, elektromos hangok, sikolyok, háttérbeszélgetések…

A nyugtatók nem csökkentik a hangerőt – csökkentik az irritáló torzítást.

Megtanultuk, hogy mindenki hallójárata másképp rezonál a hangokra – mivel mindenki füle egyedi formájú. Ezért egyes zajok (különösen a 2-5 kHz közötti zajok) mindenkire másképp hatnak. Egyesek számára fájdalmasak lehetnek – mások irritálónak találják őket, és vannak, akiket egyáltalán nem zavarnak.

A Calmer segít csökkenteni ezeknek a zajoknak a rezonanciáját, ez egy puha szilikonból készült üreges hullámvezető, amely egyenletesen irányítja a hangot a fülünkbe.

Milyen méretre van szükségem?

Ha nem tudja, hogy milyen méretű hallójárata van, akkor mindig a Calmer® standard méretét ajánljuk. A legtöbb ember úgy találja, hogy ezek remekül illeszkednek.

Ha tudja, hogy kisebbek a hallójáratai (esetleg kis fülhallgatóvégeket használ, vagy a habszivacsdugók kiugranak a füléből), akkor válassza a Calmer® Mini-t.

Calmer füldugó méret választása

Nyugodtabb és érzékenyebb hallás

A Calmer füldugó tökéletes mindenkinek, aki érzékeny a hangokra. Ez lehet olyan dolog, amit állandóan vagy csak alkalmanként kell kezelnie.

Megtanultuk, hogy mindenki hallójárata másképp rezonál a hangokra – mivel mindenki füle egyedi formájú. Ezért egyes zajok (különösen a 2-5 kHz közötti zajok) mindenkire másképp hatnak. Egyesek számára fájdalmasak lehetnek – mások irritálónak találják őket, és vannak, akiket egyáltalán nem zavarnak. A Calmer segít csökkenteni ezeknek a zajoknak a rezonanciáját, ezek egy puha szilikonból készült üreges hullámvezető, amely egyenletesen irányítja a hangot a fülünkbe.

Mi a különbség a Calmer standard és a Calmer Mini között?

Először is, a Calmer és a Calmer Mini pontosan ugyanúgy működik. Mindkettő ugyanannyira csökkenti a stresszes frekvenciákat, és mindkettő ugyanolyan színválasztékban kapható. A különbség az, hogy a Calmer Mini nagyjából feleakkora.

Tehát… Ha tudja, hogy kisebbek a hallójáratai, akkor válassza a Calmer Minit. Ugyanolyan hatékonyak, mint a hagyományos Calmer. A méret nem minden!

Calmer Pro: Ha pontosabb hangleadást és további stresszcsökkentést szeretne, akkor a Calmer Pro az Ön számára. A Calmer Pro alumínium hullámvezetővel rendelkezik (szemben a hagyományos Calmer szilikonjával), amely pontosabban vezeti a hangot a fülbe. Mivel a hang pontosabb, kevesebb a torzítás, és így alacsonyabb a stressz szintje.

Calmer Kids: A Calmer Kids kifejezetten a fiatalabb fülek számára készült. Ugyanolyan méretűek, mint a Calmer Mini, de lágyabb szilikonból készülnek, mint a felnőtt változat. Jönnek egy olyan opcióval is, amelyhez rögzíthető nyakpánt is tartozik (Calmer Kids Secure).

Calmer és Misophonia: A Calmer megváltoztatja a belső fülünk alakját, hogy megszüntesse a misfóniát és sok más hallással kapcsolatos állapotot kiváltó torzulásokat. Olvassa el blogunkat a misofóniáról itt.

Calmer és fülzúgás: Mi leszünk az elsők, akik elmondják, hogy a Calmer nem arra lett tervezve, hogy segítsen a fülzúgáson, de néhány ügyfelünk elmondta, hogy a Calmer segített a tüneteiken. Nem javasoljuk a Calmer megvásárlását erre a célra, de ha úgy találja, hogy bizonyos hangok nagyon irritálóak, vagy ha érzékeny a hallása, akkor a Calmer segíthet ebben.