A FLARE "nyugalmat" hoz a BETT-re

A Calmer füldugó és a Brit Oktatási Képzési és Technológiai Show 2023

A Flare a BETT-re (British Educational Training and Technology – szerk.) vitte a „nyugalmat” a tanárok és diákok számára zajcsökkentést biztosító, úttörő fülhallgatójával – a Calmer -rel.

A Flare Audio idén márciusban a Calmer® nevű, úttörő fülhallgató termékcsaládjával a „nyugalmat” hozta el a londoni BETT Show-ra.

Hogy mi is a Calmer® füldugó?

Ez a füldugó egy nem elektromos, nem teljesen „eldugaszoló” / nem szigetelő fülhallgató. Ez a füldugó speciális kialakítással csatornázza a hangot, és okosan csökkenti a stresszes és zavaró frekvenciákat, hogy megszüntesse a kellemetlen zajokat, és megnyugtassa a környezete által keltett „hangzavartól”.

A Calmer bizonyítottan megváltoztatja sok gyermek és felnőtt életét, akik hangérzékenységben szenvednek, beleértve a misofóniát vagy az ADHD-val és az autizmussal összefüggő hallási túlterhelést, de azok számára is megkönnyebbülést hoz, akik egyszerűen túlterheltnek érzik magukat a zsúfolt környezetben, vagy stresszesnek egy fárasztó nap után.

Calmer füldugó

A Flare Audio idén márciusban a Calmer® nevű, úttörő fülhallgató termékcsaládjával a „nyugalmat” hozta el a londoni BETT Show-ra.

A Flare a BETT-en mutatta be a Calmer-t, hogy megmutassa az iparág képviselőinek, a  szakembereknek, a tanácsadóknak és az életmód-változtatóknak, hogy legújabb termékük, a Calmer Kids mennyire segíti a gyerekeket és fiatalokat a tanulási környezetben a hallási túlterhelés negatív hatásainak kezelésében.

Hogyan működik a Calmer füldugó

„A Calmer segített a felnőtteknek kezelni a zajokra adott stresszes reakciójukat, és ezután elárasztottak minket az emberek kérései, hogy fejlesszünk ki terméket a gyermekeik számára is” – magyarázza Naomi Roberts, a Flare társalapítója. „Az iskolai környezet zajos és zavaró hely lehet, a hangos környezet, a háttérzajok, a padlón csikorgó székek, az evés hangjai vagy egyszerűen az ujjak kopogása csak néhány a kiváltó hangok közül, amelyekkel meg kell küzdeni” – folytatja. „Nagyon örülünk, hogy kifejlesztettünk egy olyan megoldást, amely megkönnyebbülést nyújt azoknak a gyerekeknek, akik küzdenek ezekkel a hangokkal.”

A Calmer Kids füldugó -ról

A puha szilikonból készült Calmer Kids egy teljesen passzív eszköz (nincs szükség töltésre), amely kényelmesen helyezkedik el a fülben. A fülvédőkkel vagy füldugókkal ellentétben a Calmer nem blokkolja a hangokat, így nem csökkenti a gyermek környezetének tudatosságát, és nem szigeteli el, egyszerűen csak megnyugtatja a körülötte lévő frekvenciákat. A hangok lágyabbá válnak, és stresszt kiváltó tulajdonságaik jelentősen csökkennek, így viselőjük nyugodtabbnak érezheti magát. Javítják a relaxációt és a koncentrációt, valamint csökkentik a stresszt és az ingerlékenységet.

Calmer Kids

A Calmer Kids egy egyedi hullámvezető segítségével működik, amely a hangot közvetlenül a fülbe vezeti, csökkentve a torzítást és a rezonanciát.

„Mindenki hallójárata másképp rezonál a hangra, mivel minden fül egyedi formájú, ezért a zaj mindenkire másképp hat” – magyarázza Roberts. „Egyes gyerekek bizonyos zajokat irritálónak és zavarónak találnak – míg mások számára fájdalmasak lehetnek. A Calmer® segít csökkenteni az ilyen zajok által okozott rezonanciát és stresszreakciót.”

„Készítettünk egy klassz kütyüt, amelyet a gyerekek a fülükben hordhatnak, hogy csökkentse a legbosszantóbb hangokat, és segítsen nekik a fontosakra koncentrálni. A Calmer Kids nevet adtuk nekik, és pontosan ez az, amit csinálnak – nyugodtabbá tesznek”.

Calmer
calmer füldugó

A Calmer Kids már eddig is rendkívül sikeresnek bizonyult az iskolai környezetben. A Flare összefogott a diszlexiás iskolával, a surrey-i Moon Hall Schoollal, hogy kiderüljön, mennyire segít a Calmer a gyerekeknek leküzdeni az osztálytermi zaj okozta hallási túlterheltséget.

„Az indulás hatalmas siker volt” – mondta Michelle Catterson, a Moon Hall igazgatója. „Nagyon sok gyerek volt izgatott, és kerestek meg, hogy elmondják, mennyire szeretik a Calmer-t. Más évfolyamok tanulói is megkérdezték, hogy részt vehetnek-e a tanulmányban”.

A CALMER nemcsak a gyerekeknek – a felnőtteknek is.

A bevezetés óta több mint 1 millió eladott párral a Calmer világszerte segít az embereknek, hogy kezelni tudják a mindennapi zavaró hangok okozta túlterhelést.

Néhány vélemény a Calmer és Calmer Kids füldugó használatával kapcsolatban

Tanárok

Ez nagyon sokat segített nekem, mint óvodapedagógusnak, ADHD és szorongásom van, de ezekkel nyugodtan tudok reagálni a diákokra! Úgy érzem, hogy jobban hallok anélkül, hogy annyi extra zaj lenne körülöttem. Nagyon ajánlom ezeket a zajos osztálytermekkel rendelkező tanároknak.

Lindsey R

Óvodapedagógus

A Calmer nagyszerűen működik számomra, hogy csökkentse a fül fáradtságát a szaxofon tanításakor. A legtöbb füldugó túl erős és gátolja a kommunikációt, de a Calmer csak elveszi a fáradtságot, így a nap végén úgy érzem, mintha csak egy órát tartottam volna, nem pedig ötöt.

Ben N

Szaxofontanár

Már körülbelül három éve használom a Calmer-t. Teljesen hihetetlenek, nem tudok nélkülük tanítani. Az általános iskolai tanárok számára abszolút kötelező.

Lisa M

Tanár

Körülbelül egy éve használom a Calmer-t, és a mindennapjaimban nélkülözhetetlenek. Óvodapedagógus vagyok, egy osztályban, ahol a hét öt napján akár 20 3-6 éves korú gyermek is lehet. Egyszer csak a szórakozás kedvéért figyeltük a zajszintet, és az meghaladta a 90 decibelt. A nyugodtabb fülhallgatók hatalmas különbséget jelentenek!

G. A

Óvodapedagógus

Szülők és gyermekek

A 11 éves, ADHD-s fiamnak vettem, akinek az iskolai zaj mindig is komoly problémát jelentett.

Fiam használat előtt: "Úgy tűnik, mintha egy drága kis műanyagdarab lenne...".

Fiam az 1. nap után: Nagyszerű... Sokkal nyugodtabbnak éreztem magam a folyosón, és sokkal tisztábban hallottam a drámatanáromat az osztály zajától.

Ezzel nem lehet vitatkozni.  Imádom, hogy az áttetszők mennyire diszkrétek egy olyan gyermek számára, aki utál feltűnni.

K Ring

Calmer vásárló

A fiamnak ADHD-ja van, és a zaj nagyon zavarja. Évek óta először sétált ki mosolyogva az iskolából! Mindenképpen ajánlom.

Claire A

Calmer vásárló

Miért nem vettem ezeket korábban...

A fiamnak vettem ezeket, aki most kezdte a középiskolát, és küzdött a zajjal a sok ember miatt... azt mondja, tényleg segítenek, és hatalmas különbséget vettem észre rajta, amikor hazaér.

Jenna E

Calmer vásárló

A 10 éves fiamnak ADHD-ja van, és idén fog középiskolába menni. Alternatívát akart a fülvédők helyett, valami diszkrétet. Ezek tökéletesek. Azt mondja, kényelmesek, és az ő szavaival élve "jobbak, mint a fülvédők". Mindenképpen többet fog vásárolni. Köszönöm!

Kim G

Calmer vásárló

Oké, szóval nagyon szkeptikus voltam ezekkel kapcsolatban, és hogyan működnek, de úgy gondoltam, hogy megveszem őket a lányomnak, aki az autizmus felmérésének folyamatában van, és hallási problémái vannak. Hűha, ezeket főleg az étkezőben és a zsúfolt folyosókon használja az iskolában, ahol alapvetően túlterhelő számára. Hatalmas különbséget vett észre, még mindig hallja, amit hallania kell, de úgy tűnik, hogy ezek kiszűrik a bosszantó dolgokat, amelyek stresszelik őt. Szeretjük ezeket, mivel kevesebb figyelmet vonzanak, mint a fülvédők, és még mindig hallja, amit hallania kell, abszolút játékváltó, most már egy nyugodtabb, boldogabb lányom van. Ha egy autista gyermek vagy felnőtt hallási problémákkal küzdő felnőtt számára gondolkodik ezeken, akkor nem kell pénzt költeni.

Louise

Calmer vásárló